Scrisoarea unei fete la 20 de ani

Pentru că cu timpul înțelegi mai multe și prinzi la înțelepciune, m-am gândit să mă adresez ție, fată tânără și cu toată viața înainte!!! Sunt un pic mai mare de 20 :))), dar simt că această răscruce, e depășită, pentru că tu ai mai multe șanse, tu ești mai tânără. Te rog să citești această scrisoare. Poate vei înțelege și peste ani îți vei mulțumi, ție! Iată așa o doză de inspirație, ți-o dedic astăzi în exclusivitate ție, fată tânără, ambițioasă și cu lumea la picioare!

Dacă ar fi să mă întorc în timp, aș fi mai responsabilă cu mine. Aș fi mai serioasă când vine vorba de studii. Aș investi mai multe resurse și timp în cunoștiințe. Aș merge mai mult la teatru, aș face mai multe, dar bine că niciodată nu e târziu!!! Vin zile, când începi să înțelegi cuvintele mamei și a celor maturi. Nu neglija niciodată sfaturile celor mai mari ca tine. Ei vorbesc cu cunoștiință de cauză. Să ai parte de oameni buni în jur. Oameni care să fie sinceri, deschiși cu inimă bună. Să fii hotărâtă, motivată în orice pornire, în orice vis care vrei să-l atingi cu mâna. Mergi înainte, chiar dacă de teamă vrei să te întorci înapoi. Iubește doar atunci, când simți că ești iubită mai mult!!! Nu te lăsa amăgită și condusă de sentimentele tale. Uneori oamenii îți vor folosi sentimentele împotriva ta, apără-te de așa oameni. Fii tu însuți, doar cu cei care merită să-ți vadă slăbiciunile, cei dragi, familia. Restul să-te știe puternică și de nedoborât. Ține minte că tot ce se întâmplă în viața ta, depinde de tine! Nu spera și nu te baza pe alții, când lucrurile sunt chiar importante pentru tine. Rămâi feminină chiar și când porți un look, aproape de cel bărbătesc. Fii mândră de tine, familia ta, poartă cu demnitate numele tău! Nu te lăsă calcată în picioare de nimeni! Puneți scopuri și mergi ferm înainte. Înconjoară-te cu oameni valoroși și cei care nu fățărnicesc cu tine! Pentru că lovitura va fi prea mare, când te vor dezamăgi. Ai grijă de corpul tău, pentru că acolo îți va trăi sufletul, atât cât vei avea grijă de tine! Fii fericită de azi înainte, dar nu uita că fericirea depinde de tine! Îți doresc ajungi într-o zi, să-ți poți face singură cadoul dorit, fără ca să aștepți să-ți ghicească gândul alții. Nu uita că viața trece, cu orice zi tot mai repede, ai grijă să aduni amintiri frumoase.

Promite cât mai des și ține-te de promisiuni, toate astea te vor disciplina. Disciplina, dă rezultate pozitive. Dacă nu mă crezi, uite-te la sportivele care au atins performanțe. Oamenii celebri au devenit  celebri doar pentru că știu de disciplină. 

Petrece mai mult timp cu cei dragi, de acolo îți iei puterea, energia! Familia mereu pune-o pe primul loc, pentru că ei sunt stâlpul de bază. Familia este energia ta. Împacă-te cu cei care te-au făcut să suferi și scoate-i din viața ta. Depărtează-te de cei care te-au folosit în scopuri personale, crede-mă că chiar dacă îți vor cere iertare, vor profia de slăbiciunea carcaterului tău nu numai odată.

Învață cât mai mult, învață o limbă străină, să cânți la un instrument muzical, fă-ți permis de conducere. Acum cât ai mai mult timp să-ți faci interesele tale. Citește și formează-ți caracterul, limbajul. Cu cât mai multe aptitudini ai, cu atât vei fi mai apreciată de ceilalți și vei fi sigură pe tine. Călătorește și învață să-i înțelegi pe cei din jur, astfel vei fi cu inima mai deschisă și cu sufletul mai atent.

Experimentează cu imaginea ta acum, de exemplu cu culoarea părului, pentru că crește mai repede și mai ușor. Pentru a cunoaște să-ți pui în valoare trăsăturile.

Nu mai lenevi acum, acum e timpul să-ți crești personalitatea, ca la apus să te bucuri de roadele muncii tale! Nu te complace și nu te jeli, tu ești puternică, orice nu ți-ar spune alții. Ridică-te!

Gândește-te la ce faci azi, pentru că pe viitor, pentru că mâine va conta pentru cei din viitor. Tu vei fi exemplu de urmat pentru cei din viitor.

Pe scut fii fericită, disciplinată, insiprată, motivată, abițioasă, sănătoasă, inteligentă, fericită!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: