,,Laminarea” părului acasă!

Demult mi-am dorit să scriu acest articol, ehe iată a venit timpul și pentru acest articol despre frumusețe. Azi deschid secretul părului meu strălucitor. Cele care îmi citiți blogul, cunoașteți despre faptul că îmi doresc să ajung la lungimea părului (vezi aici articolul) care îl aveam acum doi ani, dar ce ține de sănătatea lui (vezi aici articolul despre produsele care le folosesc), ca în anii cei buni 🙂 este o luptă zilnică.

Am citit, am privit mai multe despre sănătatea părului și am descoperit o rețetă uimitoarea de ,,laminare” a părul, fără a utiliza placa! Sunt sigură că ați auzit despre masca cu gelatină. În mod miraculos gelatina ajută la protejarea firelor de păr de impactul razelor ultraviolete, diminueaza aspectul firelor despicate, adaugă volum și conferă un aspect sănătos și strălucitor părului. Din cîte am înțeles se recomandă ca această mască să fie folostiă de 2 ori pe lună.

Efectul acestei măști, chiar  te va surprinde plăcut, în cazul în care vei face tot corect și te vei înarma cu răbdare. Eram și eu sceptică la început, dar după ce am încercat, chiar recomand masca cu gelatină!! Funcționează, chiar și la părul des și ondulat, cum este al meu, important e să ai răbdare, posibil să fie mai greu la început, cel puțin mie mi-a ieșit din a 2-a oară!

Pregătește următoarele:

  1. Gelatină alimentară
  2. Apă calduță
  3. Masca de păr
  4. Ulei pentru păr
  5. ,,căciuliță pentru baie” (cine știe denumirea corectă, vă rog să-mi lăsați mai jos în comentarii 🙂 )

 Modul de preparare

  • Gelatină (oricare gelatină, nu contează producătorul, dar dacă nu vrei mult să te chinui, îți recomand să fie mai măruntă), dacă părul este scurt și rar, atunci vei avea nevoie de o lingură de gelatină, dacă este lung pui 3 linguri. Totul depinde de structura părului tău. Amesteci gelatina cu 3 linguri de apă, iar pentru o cantitate mai mare, dublezi ingredientele. Adică pentru 3 linguri de gelatină, folosești 6 linguri de apă. Lași gelatina să se ,,umfle” timp de 15-20 minute. În acest timp, faci tot în mod obișnuit, îți speli capul, după care îți recomand să folosești masca de păr, care o vei folosi și mai tîrziu și în masca cu gelatină. Cît ești cu masca pe păr (la moment folosesc pe cea de la Garnier, chiar este perfectă vezi aici), te sfătui să-ți ,,încălzești” părul cu uscatorul de păr pentru ca să se pătrundă și bine substanțele nutritive din masca fără gelatină în firul de păr. După care îți speli părul din nou și să fie curat, puțin îl usuci cu prosopul. Important, înainte de a-ți spăla părul, piaptănă-l bine :).
  • Revii la gelatină dacă vezi că s-a întărit sau nu s-a dizolvat definitiv adaugi puțină apă (aproximativ o lingură), pui vasul în cuptorul cu microundă la cel mai mic interval de timp sau sub vaporii de aburi, pînă gelatina se dizolvă complet. După care adaugi în gelatină, urmărind proporția 1 lingură de gelatină la 3 de apă, vei adaugă 2 linguri de mască pentru păr. Pentru o lungime mai lungă, respecți proporția 3-6-3 (sau chiar 4 linguri de mască). Adaugi la compoziție și 2 linguri de ulei și felicitări masca de păr e gata!!!
  • Acum împarți părul în două, iei cîteva șuvițe de păr și începi aplicarea măștii, te rog să o aplici cît mai departe de rădăcini, 10-15 cm. Poți să folosești și un pieptene corespunzător.
  • După ce ai aplicat masca, îmbraci ,,căciulița pentru baie” și usuci părul cu feonul deasupra acestei căciulițe, la fiecare 15 minute timp de o oră pentru părul scurt, dacă ai un păr lung, repetă procedura un pic mai mult. Cel puțin în cazul meu așa a funcționat cel mai bine, cînd am folosit masca pentru a 2-a încercare. 
  • După care îți speli și usuci părul în mod normal, clar că este cel mai bine cu feonul.

Sper că vei reuși! Lasă-mi un comentariu, dacă acest articol ți-a fost util, mulțumesc. 

Mai jos vezi pe etape modului de preparare a măștii cu gelatină în poze și rezultatul final!

 

 

 

 

 

PRECIZEZ NU AM FOLOSIT sub nici o formă PLACA pentru PĂR!!!!

 

 

 

 

 

 

ATENȚIE!!!

Eu am făcut masca în felul acesta, nu impun pe nimeni să îmi urmeze sfatul. Am găsit ca și tine, o rețetă similară pe internet, am adaptat-o necesităților părului meu și aproximativ, am calculat proporția. Informează-te despre avantajele și dezavantajele acestei proceduri și consultă-te cu un specialist, dacă ai dubii în utilizarea acestei măști.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: