Despre vârstă și timp

 

Cum trece timpul? E ca apa curgătoare…Tot așa de lin și grăbit.

Probabil fiecare din noi, la răscurucea anilor săi, se gândește și realizează cât de grăbit și nerăbdător cu noi e timpul. Adesea e ,,dureros” să realizezi cât de repede a trecut și ai ajuns la vârsta pe care o ai. Ești la vârsta, dar nu și la visul ,,planificat” și ,,trăit” în copilărie. Și e mai bine așa pentru că mai poți lucra asupra ta și dacă e să fie, va fi așa cum ai visat.  Mai ai timp și pentru alte vise.

Astăzi m-am trezit mai fericită ca ieri, astăzi am mai ,,crescut” cu an. Tot astăzi mi-am promis, că îmi voi trăi clipa cu intensitate, dăruind fericire și bunătate.

Zbor ușor printre zilele anului trecut și sunt încrezută că am procedat corect cu mine și cu ceilalți. Iar cei care s-au simțit jigniți cumva și eu sunt motivul, îmi pare rău și le cer iertare. Multe s-au întîmplat în anul care a trecut, dar zic eu că tot ce s-a făcut, s-a făcut spre bine.

Sunt fericită, măgulită și înconjurată de dragostea celor apropiați. Simt și cred în puterea gîndului și se pare că am parte de oameni care mă încarcă pozitiv, de la mii kilometri distanță. Pe această cale țin să le mulțumesc fiecărui în pare, datorită vouă, sunt ceea ce sunt. Mulțumesc celor care m-au ,,răbdat” și continuă, uneori ,,a greși e omenește”.

M-am mutat în altă parte, alături de cea mai bună parte a mea, sunt binecuvîntată, restul nu contează. Nu e ușor să-ți lași trecutul undeva în trecut și să o începi de la capăt, dar cînd ai alături pe cine trebuie, în doi, totul pare mai ușor. Trecutul nu-l ștergi și fiecare trecut își lasă amprenta, așa cum trebuie, în prezent. Totul se întîmplă cum trebuie și are încărcătura care trebuie.

Am ajuns să înțeleg ca tot ce îmi doresc de ziua mea este pacea, pace între oameni. Atunci totul va fi bine.

Am ajuns atât de departe, am ajuns atât de evoluați, dar nu suntem împăcați cu noi înșine…Tot e mai plăcut să-l învinovățești pe altcineva de insuccesul tău, să te uiți peste gardul vecinului și să-l invidiezi, decât să pui mîna și să lucrezi asupra propriei prosperități. Muncește azi, ca de ziua ta să fii împlinit și seamănă pace în jurul tău, e cel mai bun dar care poți să-i oferi aproapelui tău. Fă bine și se va întoarce înzecit! Tot ce contează cu adevărat e ca toți pe care îi iubești, să îți fie mereu aproape.

Iubiți și fiți iubiți/iubite! Păstrați-vă sănătatea, aveți grijă de voi, de cei apropiați și mai puțin apropiați. Totul va fi bine, atât timp, cît veți contribui și vă veți dedica 100%! Sunt convinsă că totul depinde de noi, tot ce nu merge așa cum trebuie în viața noastră, e din cauza intensității efortutului pe care îl depunem. Fiți mai buni cu voi înșine și cu cei de alături, chiar dacă uneori pare atât de greu,fără a judeca și a fi judecat…Lăsați mai mult bine în urma voastră. Trăim în timpuri atît de grele, nu ne mai înțelegem, chiar dacă vorbim aceeiași limbă. Am evoluat în tot, dar tot n-am învățat să convețuim. Prea des ne lăsăm orbiți de egoism, invidie, cinism, încît pierdem din umanitate. O vorbă, un gînd bun, o faptă bună, valorează mai mult!

Hai să fim mai buni cu noi înșine și cu cei din jur. Fiecare merită să fie împlinit, să cunoască fericirea și să împartă fericirea cu cel apropiat!

 

One thought on “Despre vârstă și timp

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: