Ce înseamnă bunătatea

Cum să fii un om bun în această lume lipsită de bunătate. De ce sunt oameni care nu sunt recunoscători? Cît de mult nu ai face pentru un om sau altul nu îți este apreciat gestul. Gestul nici nu trebuie apreciat, un simplu mulțumesc este destul.

Cum reacționați atunci cînd vă dedicați cu trup și suflet unei cauze și la urmă rămîneți cu sufletul rănit. Oferiți ajutor cu bună-credință, fără să cereți ceva în schimb, fără vreo intenție ascunsă, oricum sunteți etichetat după bunul lor plac. După toate, oare se merită sacrificiul dvs.? Totdeauna se va găsi un om nemulțumit. Un om veșnic nemulțumit, niciodată nu va ști să aprecieze! Probabil pentru că crede că totul i se cuvine sau mai știi ce scenarii are în cap….

Pînă la urmă cum e mai bine, să propui ajutor celui care se află într-o situație neplăcută și este prea mîndru pentru a cere ajutorul tău sau să-l lași să se descurce cum poate și să regreți apoi că deși ai putut nu i-ai întins o mînă de ajutor….

Eu zic că mai bine să ajuți. Să ajuți cu ce poți, chiar dacă acel cineva niciodată n-a știut să aprecieze. Poate că aici Dumnezeu lucrează și te încearcă…

Cum faci cu oamenii tupeiești, care nu merită nimic. Dacă ai cunoscut un om din anturajul tău, care are atît tupeu încît să continuie să-ți scuipe în suflet, să-l lași să o facă mai departe, să vezi cîtă nerușinare poate încăpea în el… Atît la acest capitol.

Se pare că noi, speciile umane suntem adevăratele animale fără rațiune, ne-am înrăutățit inimele și am uitat să fim așa cum ne-a lăsat Dumnezeu, după chipul și asemănarea lui.

Fii om, nu uita de aceasta nici într-un caz, poți să rănești și rana nu se vindecă ușor sau deloc. Nu ești dator la infinit, celui care te-a ajutat cu ceva, dar măcar atunci cînd îți ajunge rîndul, fă-o cu răbdare și dăruire, pentru că nu știi ce-ți rezervă viitorul.

PS. Nu sunt specialist în materia relațiilor umane, nu te chem să te disciplinezi, fă ce vrei cu viața ta, dar fii atent la nevoile celor din jur, un pic de respect reciproc n-ar încurca.

PPSS. Articolul nu este despre relația de dragoste 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: