Organizarea, un pas spre succes

Vă salut, oameni (mei) frumoși! Nu sunt expert în ale vieții și nu sunt eu omul potrivit  de la care ați putea învăța tare multe. Aici nu descoper ceva ieșit din comun, îmi comunic gîndurile, emoțiile, care fiecărui din noi ne este caracteristic să le simțim, trăim, parcurgem, să scurgem clipele…pe rînd. Pentru că așa este viața noastra. Aici înșir gînduri, încerc să motivez pe cît se poate și pentru ca peste ani, să revenin, să citesc și  să rîd de ce zic azi sau poate să mă bucur de reușite, n-am idee, dar dacă și tu rezonezi cu mine, atunci îți spun: Bine ai  venit!

Noi toți trăim într-un sistem atît de organizat, pe cît nici noi adesea nu ne dăm seama. Dacă să stai să te gîndești, această lume e o organizație mare care cuprinde celule mici, sisteme-țări. De ce unele state sunt cu un nivel de dezvoltare ridicat, altele însă sunt  în curs de dezvoltare mereu? Explicația este simplă – organizarea contează în toate sferele care cuprinde viața unei țări! Acest articol nu este despre politică, nu….deloc! Acest articol este despre istoria ta de succes, care hotărăști tu dacă o începi acum sau amîni pe mai tîrziu…Noi toți avem dreptul să fii oamenii de succes, oamenii pe care ne proiectăm în mintea noastră să fim…și fiecare din noi își merită locul! Din păcate, uneori șunt și unele excepții, dar cum fără ele…Însă unu lucru e cert, cu cît ne planificăm timpul, dacă vreți-după minute, secunde, cu atît suntem mai eficienți, concluzia mea pe azi 🙂

Organizarea sau managementul timpului este o cheie spre succes? În această zi de noiembrie te invit să găsim răspuns împreună. Eu doar voi lansa cîteva ipoteze scrise sau nescrise, tu deja singur decizi ce este important pentru tine…Să începem, cu începutul…

ORGANIZÁRE, organizări, s. f. Acțiunea de a (se) organiza și rezultatul ei; p. ext. rânduială, disciplină, ordine. ♦ Orânduire, alcătuire. ◊ Organizarea producției= ansamblu de măsuri privind stabilirea, asigurarea și coordonarea mijloacelor de producție și a forței de muncă în vederea desfășurării producției cu maximum de eficiență economică. Organizarea muncii = ansamblu de măsuri privind asigurarea și utilizarea eficientă a forței de muncă. – V. organiza[1].

Prima explicație ce îmi apare în căutarea de pe Google, este indiscutabil esențială și după mine banal de simplă a cuvîntului organizare, îmi trezește simplu sentimentul de disciplină în toate acțiunile care le avem de desfășurat, atît, acest lucru garantînd eficiența, antonimul, posibil înțeles greșit și amintit mai înainte de mine și anume de procrastinare(Procrastination is my problem?).

Am înțeles din noțiune că organizarea în cele din urmă este același lucru ca și managementul timpului, atît de popular în secolul XXI. Trăsăturile definitorii sunt:

  1. Acționarea conform unui plan;
  2. Schițarea unor obiective;
  3. Trasarea unui scop general;
  4. Împărțirea activității pe etape.

După mine, partea teoretică sumează acțiunile de fapt pentru activitatea noastră de zi cu zi. Dacă pînă și timpul are un plan, deși noi cu toți știm, așa din ce se vehiculează că timpul este infinit și numai noi suntem trecători. Totuși, timpul are și el un management al său, cunoaștem o structură a timpului care se împarte în ani, anul împărțit la rîndul său în anotimpuri, anotimpul în luni, luna în săptămîni, săptămîna în zile, ziua în ore, ora în minute, minuta în secunde. Un algoritm ciclic al timpului, și vedem cum timpul este tot mai evoluat și nu are răbdare, mă întreb noi de ce nu ne luăm în mîini viețile? De ce nu începem să trăim altfel, conform unui algoritm propriu, în afară de cel comun, impus de situație, de sistem, deși e bun și acesta. Este nevoie de o organizare, că altfel ar fi un haos. Dar aici te îndemn nu la un fel de egoism și la acțiuni împotriva umanității, dar la acțiuni de disciplină față de tine. În acest articol despre aceasta este vorba, despre disciplină! De exemplu, dacă dorești să fii sănătos de ce nu te organizezi, poate ar fi cazul să te alimentezi nu numai cu alimente semiprocesate și să te apuci în sfîrșit de sport. Disciplina față de sine, este un fel de impunere și de găsire a motivației în tot ce ai de făcut pentru ați atinge succesul procesat acolo, undeva în imaginația ta.

Te-ai gîndit vreodată la ce vei lăsa după tine? Mă refer ce vă rămîine după? Bunătatea și respectful față de tine și de aproapele tău este cheia. De multe ori uităm să ne controlăm cuvintele și asta pentru că ne permitem prea multe, iată aici trebuie să ne impunem limite, să nu jignim…Limitele în cazul cuvintelor ar trebui să existe, pentru că chiar ele, uneori pot da peste cap multe căi spre success și toată organizarea celuilalt să se ducă de rîpă…De ce oamenii aleg să fie vagabonzi? Pentru că așa decid ei, sunt împotriva la sistem sau sistemul e împotriva lor și eu nu-i judec, te chem doar să-I ajuți, dacă poți, vrei!

Organizarea este autodisciplina și tu alegi unde îți va fi locul în viitor! Îmi doresc doar ca fiecare din noi să fie sănătos atît moral, cît și fizic. Organizarea este planificarea timpului tău și măsura în care tu îl prețuiești. Cînd eram copii, toți visam să creștem mari, credeam că cînd vom crește vom atinge nu știu ce culmi. Acum că am crescut, cîți din noi s-ar putea lăuda cu o listă de vise împlinite? Am uitat să visăm, să trăim frumos și  în armonie, prea ne-am pătruns de goana aceasta după nu știu ce averi. Uităm adesea că cei mai importnați sunt oamenii de lîngă. Deci organizează-te să-i vizitezi pe cei dragi, să-i telefonezi pe cei importanți, să le scrii, vorbești! Disciplinează-ți viața pentru a fi mai bun pentru tine și oamenii care te cunosc sau nu te cunosc. E atît de simplu să fii bun! Crează-ți reguli, regulamente, ce vrei tu, dar nu uita unde se termină drepturile tale, încep și drepturile altuia, deci nu le încălca…Fii fericit, iubește, trăiește!

 

 

[1] https://dexonline.ro/definitie/organizare

2 thoughts on “Organizarea, un pas spre succes

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: