Omul special(2)

Ce este pentru tine un om special? Te-ai gîndit vreodată că nimic nu e întîmplător! De multe ori m-au convins de acest fapt. Am întîlnit și continui să întîlnesc oameni în parcursul meu, care îmi dăruiesc lecții. De la un om deosebit  chiar am învățat atît de mult, încît cardinal mi-am schimbat viziunea asupra vieții, o deviză absolut impotantă pentru fiecare este că viața merită trăită și despre aceasta și scriu de fapt (aici mai multe la acest subiect The lesson, that i have learned/ Lecția de viață).

Acest articol, însă îl voi dedica oamenilor deosebiți care fără să știe, ne dau cele mai multe lecții de viață. Interacțiunea cu oamenii e foarte dificilă pe alocuri, nu degeaba se zice, cîți oameni, atîtea păreri…Dar aici voi vorbi despre oameni…Oamenii marchează alți oameni, uneori profund, uneori le schimbă viziunile, viața la 360 de grade…Printr-un simplu gest, cuvînt, recunoaștere, apreciere prin tot. Dar depinde de tine, cît ești de sensibil și imun la acțiunea altuia. Uneori chiar și tăcerea e un răspuns. DE CE FEMEILE SAU BĂRBAȚII ÎȘI FAC ILUZII SAU NU-ȘI FAC, DINTR-UN SIMPLU GEST DE RECUNOȘTIINȚĂ? Am uitat oare să mai fim oameni? Întodeauna, trebuie să rămînă loc pentru ,,Bună ziua”, însă oamenii din egoism sau din teamă, închid ușile în sufletul său, nu, eu n-am nimic împotrivă, aceasta tot e o lecție. Fiecare situație e interpretabilă, pînă la urmă fiecare cu dreptatea sa, de aici se și iscă conflictele și dacă unul din doi nu este suficient de inteligent încît să aplaneze situația, se rămîine cu tăcerea în dialog. Nu-i nici o problemă, fiecare e în drept să facă orice și chiar să rănească, totul are o explicație și din acest motiv fiecare om întîlnit, rămîine a fi un om special pentru celălalt și invers. Noi ne trăim viața în lecții și dacă un elev sau student crede că odată cu finisarea studiilor, scapă de lecții, greșește, viața pe care ne-o trăim este o școală, iar oamenii din ea, profesorii!

Încercă să tolerezi pe cei care îți sunt antipatici s-ar putea ca într-o zi să-i îndrăgești și invers nu fi sigur pe deschiderea altora, nu știi ce-ți rezervă ,,bunătatea” lor în viitorul apropiat și în ce moment te va lovi…Hei, această prevenire e în cazul în care nu te temi de lecții mai dure. Nu stagna, atunci cînd cineva te înjosește sau adoptă o atitudine nedreaptă vizavi de tine. E injust și incorect cu tine, nu tolera, mai bine spune-i ce gîndești, alta e problema cum o vei spune, uneori poți fi diplomat, dacă situația permite, alteori nu te abține, așa e mai bine. Învață să ierți și iartă-i pe cei care ți-au greșit. Învață să fii amabil și nu fățarnic, fățărnicia e vizibilă, mai bine să fii out of the topic, decît să joci teatru. Pînă la urmă adevărul iese la iveală, nu fii așa de încrezut, sunt oamenii care simt foarte bine, pot chiar să intre în jocul tău și atunci s-ar putea să cazi tu în propria capcană.

Fii liber în decizii, pînă la urmă ele îți aparțin. Da și oameni speciali merită respect, pentru ca poate lui sau ei îi datorezi ceea ce ești tu astăzi…

The Rhine promenade
the image of The Rhine promenade
IMG_20170716_163125
Împăcata-te cu oamenii și cu tine  însuți, indiferent de cîți de mulți oameni ai în dreapta ta, oricum ești singur, pentru că ești unic, dar nu uita de influențele din jur, tu alegi ce vei deveni mîine. Din tot răul, alege să rămîi bun și îngrădește-te de la cei care îți fac rău…atît cît poți.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: