Düsseldorf, different and magic

en Düsseldorf is one of the most beautiful city from Germany, situated in North Rhine-Westphalia. If you look to visit one of the colorful and magical places don’t hesitate to come here, because you rest thankful for this trip, I fallen in love with Dusseldorf.

I believe that every newly opened city leaves emotions, for those who open their souls. Düsseldorf in me aroused the desire to create more, because this city is more than culture, it is a connection in the imagination of man and nature. I invite you to watch the pictures that i take in my trip from Dusseldorf. It was just such an amazing time….

 

ro

Germania este o țară plină din mister și de frumusețe, pretutindeni domină armonia dintre natură și om.

Un oraș din Germania, de care nu ai cum să nu te îndrăgostești  este Dusseldorf. Dusseldorful m-a cucerit, pur și simplu. E orașul perfect, unde în simbioză trăiește natura și creativitatea umană. În Dusseldorf, orice blogger, s-ar simți fericit să se afle, pentru că cumva acest oraș te predispune să creezi mai mult, te inspiră și te face să respiri altfel… Așa m-a primit și s-a purtat cu mine, frumosul oraș Dusseldorful. Am lăsat să treacă ceva timp, să-mi testez impresia despre acest oraș, și cînd mă întorc cu gîndul la el, mă simt la fel, impresionată. Te invit să admiri …

Prima destinație, care incontestabil nu te poate lăsa indiferent, muzeul de artă modernă Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus (muzeul K21 Standhaus), muzeul unde au loc expoziții de lucrări moderne a secolului 21. Însă, clădirea fascinează nu doar prin arhitectura clasică combinată perfect cu elemente contemporane, dar prin instalația de sticlă a acoperișului. În interior, vei rămîine surpins de instalația care amintește de o plasă de păianjen. Structura impresionantă, intitulată “În orbită” de artistul vizionar Tomás Saraceno, este suspendată la peste 20 de metri în aer, deasupra atriumului muzeului K21 Ständehaus. Această piesă spectaculoasă de artă interactivă reprezintă o plasă de care sunt atașate niște bile mari și transparente. Instalația respectivă poate fi traversată, în special de vizitatorii ,,extrimali”.

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus
Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus

IMG_3038IMG_3042

Parcul de lîngă Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus
Parcul de lîngă Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus
Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus
în fața Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus

 

'In Orbit' is the work of Argentinian artist Tomas Saraceno in Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus
Interior Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K21 Ständehaus

 

Königsallee, în română s-ar numi Aleea regală, reprezintă o aleea de o frumusețe incomparabilă. Chiar își merită denumirea, deoarece este una din cele mai elegante și bogate zone ale orașului, fiind împînzită de diverse magazine, buticuri de brend și complexe comerciale pe o parte și pe altă parte de clădiri de lux, cu hoteluri de lux și bănci. Un bulevard larg, divizat în două, de o parte a rîului Dussel. Aleea aceasta, e locul perfect pentru plimbările nocturne.

formulavicka.wordpress.com
Königsallee
Königsallee
Königsallee
Königsallee
Königsallee

Düsseldorf Riverside Promenade sau Promenada de pe malul rîului Rin se întinde pe o suprafață de aproximativ 2 km în lungime, cu două niveluri, cea de mai jos este pentru pietoni, iar de mai sus pentru bicicliști. O parte conisderabilă a orașului Dusseldorf, adorată de turiști și localnici, pentru că aici se află cele mai diferite restaurante foarte bune și baruri. De asemenea, frumusețea rîulului, poate fi admirată și traversată cu vaporul. Malul fiind mereu invadat de doritorii de a face un tur și de a lua masa la un restaurant, în incinta vaporului.

Düsseldorf Riverside Promenade
Düsseldorf Riverside Promenade
 The Rhine promenade
The Rhine
The Rhine promenade
Düsseldorf Riverside Promenade
The Rhine promenade
Düsseldorf Riverside Promenade

În apropiere de Promenada de pe rîul Rin, un loc absolut fabulos, care te duce în epoca medievală și unde începe partea veche a orașului Dusseldorf,  Altstadt, este situată Biserica Sankt Lambertus. St. Lambertus este o biserică romano-catolică, din secolul XIII, cu arhitectura reprezentată de stilul gotic. Un lăcaș în care pur și simplu ești pătruns de mister. Privește imaginele, la sigur atmosfera este transmisă și de imagini.

Sankt Lambertus
Sankt Lambertus
Sankt Lambertus
Sankt Lambertus
Sankt Lambertus
Sankt Lambertus
Sankt Lambertus
Sankt Lambertus

 

Ușor, ușor, poți observa contrastul acestui oraș de la o regiune la alta, Dusseldorful este fanastic, cînd ca prin magie, treci de la o epoca la alta și vezi că creativitatea umană nu are limite. Și cînd mai vezi și așa minunății….păsări, înțelegi că într-un oraș așa modern, viețuiesc în liniște și păsările….:)

 

IMG_3184

 

O altă capodoperă, care  nu trebuie ignorată în traseul de călătorie în Dusseldorf, cred că este Rheinturm.

Rheinturm
Rheinturm

 

Rheinturm, turnul, din cîte am înțeles, este destinat și  utilizat pentru antenele stațiilor de radio și televiziune, dar este și un punctul de atracție turistică. Turnul are o înălțime 240,5 metri,  cu un ticket de 9 euro faci turul orașului de sus și te bucuri de priveliști impresionante. La cele mai înalte etaje a acestui turn, sunt restaurante de lux, cît și zona de vizualizare a orașului sub toate unghiurile posibile. Rheinturm este un loc magic, unde totul devine diferit, mai ales modul în care vezi lumea, admirînd orașul de sus, crede-mă, te îndrăgostești iremediabil de acest oraș, minunat și inegalabil.

 

IMG_3231

 

North Rhine-Westfalia Government Building in Düsseldorf.

IMG_3254

Dusseldorf, cum poți fi atît de minunat?

 

One thought on “Düsseldorf, different and magic

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: