Varianta mea de horoscop

Nu sunt specialist în astrologie și nici nu pretind a fi. Pentru mine, zodia, nu este un indicator pentru a determina atitudinea mea față de un om sau altul. Cred că fiecare om este unic. Uneori, însă, în funcție de perioada anului în care s-a născut, într-un anumit mod oricum, caracterul ar putea fi influențat. Nu cred în horoscop și în alinierea stelelor, pînă la urmă totul este individual.

Consider, că zodia, este doar o denumire, o categorie, care înglobează trăsăturile generale, comune oamenilor care s-au născut într-o perioadă a anotimpului. Dacă să facem un exercițiu de logică, de exemplu, cum te simți în funcție de anotimp? Dacă afară este toamnă, ești melancolic, pe undeva mai trist, iarna ești mai rece, primăvara puțin începi a te dezmorți după răceala iernii, vara ești mai plin de viață. Poate că de aici și pornesc și stările de fapt, se călește caracterul, te formezi ca individ. Pentru mine, chestia cu zodiile este o simplă psihologie. Sunt curioasă din fire…cred, și de aici, cît și din interacțiunea cu oamenii, am remarcat aspecte generale ale fiecărui semn zodiacal. În cele ce urmează, vă prezint varianta mea de Horoscop.

Mereu primul în toate clasamentele legate de Horoscop (și inevitabil pentru că sunt și eu în zodia Berbec, vreau să știți cu cine stați de vorbă:)), am decis să nu mă abat de la regula generală, deci începem cu  zodia Berbec.

Berbecul este nativul cu o curiozitate înnăscută, curios ca un copil, nu încetează niciodată în a întreba: ,,De ce?”. Știe să-și poarte de grijă, apreciază sinceritatea, bunătatea din oameni, uneori arogant, dar cu simțul de autocritică înnăscut. Mai întîi va acționa, după care va analiza. Știe ce-și dorește, dar prea leneș uneori pentru a acționa sau lipsit de curaj. Va merge pînă în pînzele albe, pentru a demonstra adevărul lui, dacă se simte interesat de subiect. Știe să aprecieze, să respecte și așteaptă același lucru în schimb. Va manifesta același comportament, cum îl primește de la cei din jur. Dacă l-ai trădat, poți să uiți de prietenia lui. Va comunica cu tine, dar nu va fi același ca de altădată, deseori naiv. 

Calități: Intuitivi, inteligenți, cu simțul limitei, norocoși, comunicabili, prietenoși, încăpățînați, empatici, profesioniști, respectuoși.

Defecte: naivi, nervoși, enervat de scrupuloși, nerăbdători, emotivi.

Deviza: Dacă nu acum, cînd?

Nativii din zodia Pești, oameni calculați, inteligenți, care îți stabilesc scopuri și știu încotro se îndreaptă. Curajoși, uneori enervant de isteți, își vor folosi toate armele pentru a reuși. Uneori visători, alteori duri, dar au o alură de oameni luminoși și empatici.

Calități: talentați, cu simțul umorului, inteligenți, culți, amabili, binevoitori.

Defecte: nehotărîți, hiper-sensibili.

Deviza: Lăsați-mă să visez.

Taurul pentru mine e un semn contradictoriu. Bărbații din zodia taur, îmi par materialiști, oameni care pun în prim plan, situația financiară, după care lasă loc și pentru acea sentimentală. Femeile taur sunt firi complicate, dar au un farmec incomparabil, sunt feminine, plăcute, atrăgătoare, deștepte. De obicei, sunt încrezătoare, știu ce-și doresc, nu renunță la ce și-au propus. Știu cum să acționeze pentru a reuși. Uneori jonglează cu sentimentele, dar din motiv că știu ce-și doresc și tind spre ideal.

Calități: sîrguincioși, amabili, săritori la nevoie, inteligenți, perseverenți, rezistenți, creativi, inimoși, profesioniști.

Defecte: încăpățînați, creduli, naivi, instabili emoțional, materialiști.

Deviza: Va fi așa cum vreau eu.

Gemenii sunt ca și copii, se află între două extreme, cînd mai visători, cînd mai practici. Au un aspect plăcut, sunt firi inteligente, comunicabile. Uneori sunt excepțional de curioase, cu simțul umorului. Au tendința să fie puțin mai visători, dezinvolți în anumite situații, cînd lucrurile iau o întorsătură serioasă.

Calități: pozitivi, îndrăzneți, comincabili, veseli, activi, creativi, amabili.

Defecte: instabili, cu lipsă de concentare, grăbiți.

Deviza: Viața e mai frumoasă, cînd ești vesel.

Racii sunt nativii cei mai familiști, țin la familie și nu dă Doamne să superi pe cineva din membrii familiei lui, nu ți-o va ierta. Din motiv că este familist, mereu va ține să aibă un statut social bine definit, deobicei își  deschide o afacere pentru ca nimeni din familie să nu ducă lipsă de nimic. Știe ce-și dorește și înfruntă curajos orice problemă. Este o fire deschisă, sociabilă și mereu găsește limbă comună cu oricine.

Calități: sîrguincioși, luptători, familiști, grijulii, creativi, comunicabili, disciplinați, responsabili.

Defecte: încăpățînați, materialiști, tot timpul pun punctul pe i, uneori inconștienți de emoțiile altora.

Deviza: Familia este totul pentru mine.

Leii, incontestabil, sunt regii semnului zodiacal. Sunt oameni dotați cu diverse aptitudini, logici în acțiuni. Responsabili, la serviciu și nu numai, sunt perfecționiști. Adesea alunecă în extreme, uneori pun pe primul loc cariera, pentru că tind să se afirme. Dar, în același timp, își iubesc familia. Se simt responsabili și trec prin filtrul inimii orice problemă, chiar dacă nu-i aparține. Sensibilitatea lor e atît de evidentă, încît din păcate unii, pot profita de bunătatea lor, adesea sunt irefuzabili. Sunt frumoși la chip și suflet.

Calități: lideri, perfecționiști, profesioniști, inteligenți, mărinimoși, responsabili, creativi, talentați, diplomați.

Defecte: aroganți, uneori naivi, se lasă păcăliți cînd sunt lingușiți.

Deviza: Eu sunt șeful.

Fecioarele, nativii acestei zodii, cred că sunt oameni calculați, adică știu să-și planifice coerent și concret toate aspectele vieții. Sunt determinați, știu să-ți traseze obiective pe termen lung, sunt cinstiți în ceea ce fac, fără a recurge la speculații în afaceri. Sunt oameni inteligenți, binevoitori. Empatizează ușor, dar evită să-și exteriorizeze sentimentele. Deobicei, sunt sociabili, activi.

Calități:  inteligenți, sensibili, amabili, pozitivi, logici, responsabili, cinstiți, activi.

Defecte: instabili emoțional, absenți, exagerat de calculați, materialiști, indiferenți.

Deviza: E corect cum zic eu.

Balanțele, sunt unele din cele mai interesante zodii, după mine, acestea îmbină perfect trăsăturile mai multor zodii, pentru că sunt balanțe, știu să echilibreze balanța mereu în favoarea lor. Sunt oameni deschiși, pozitivi, rafinați. Sunt determinați, știu exact ce-și doresc de la viață și pentru că știu să aprecieze luxul, ca și Fecioarele, vor ști concret cum să acționeze. Faptul că sunt comunicabili, sociabili, le deschide multe porți. Activează mai bine în echipă, își vor îndeplini profesionist rolul. Sunt sensibili, știu să empatizeze, dar nu se exteriorizează fiecărui om. Își țin emoțiile în frîu, din acest motiv și emană încrederea totală în sine.

Calități: comunicabili, rafinați, pozitivi, deschiși, echilibrați, concreți, profesioniști, activi, adaptabili, puternici.

Defecte: schimbători, nehotărîți, meticuloși.

Deviza: Voi acționa echilibrat.

Scorpionii, nativii din această zodie, pentru mine rămîn a fi o enigmă. Dacă îi ești prieten, ești un norocos, pentru că sunt oameni binevoitori, protectori, nu sunt indiferenți la ce se întîmplă în jur. De obicei, acționează emotiv, nu își neglijează părerea, nu se lasă influențați. Sunt rafinați, persevrenți, dedicați în munca pe care o îndeplinesc cu meticulozitate și perfecțiune.

Calități: rafinați, puternici, sociabili, protectori, binevoitori, inteligenți, onești, dedicați, hotărîți, activi.

Defecte: nerăbdători, nervoși, încăpățînați.

Deviza: Așa e mai corect.

Săgetătorii, oameni dezinhibați, adoptă un stil de viață libertin, fără a se conforma unor reguli. Știu să-și impună punctul de vedere și să-și traseze obiective. Sunt încrezătorii, acționează rapid, așa cum simt. Sunt talentați, de regulă au succes în sferele artei. Sunt nativ prietenoși, sociabili, din acest motiv au și mulți prieteni. Cînd are o vis, se va organiza și va renunța la principiile lui de neclintit și va acționa ferm, responsabil și dedicat. Empatizează ușor, sensibili la ce se întîmplă în jur.

Calități: optimiși, comunicabili, inteligenți, prietenoși, talentați, încrezători, luptători, cinstiți.

Defecte: arogant, încăpățânați, capricioși.

Deviza: Fără reguli e mai bine.

Capricornii, nativi inteligenți, perfecționiști în toate sferele, disciplina e în capul mesei, precum și corectitudinea. Cînd au un scop, îl vor duce pînă la capăt. Sunt concreți în acțiuni și economi. Sociabili, plăcuți, știu să-și pună în valoare atuurile. Sunt calculați, echilibrați în emoții, de obicei nu-și exteriorizează trăirile, din teama de a nu fi înțeleși corect sau poate de a fi blamați. Se autocritică destul de des și tind să se perfecționeze în continuu. De regulă, lasă o impresie plăcută, pentru că știu cu rafinament să se comunice. Firi care mereu tind spre independență. Știu să consoleze, să asculte și să sfătuiască.

Calități: independenți, intelegenți, echilibrați, profesioniști, disciplinați, rafinați, talentați, curajoși.

Defecte: introverți, idealiști, meticuloși.

Deviza: Mai bine fac, eu.

Varsătorii, zodii pentru mine contradictorii. Aici chiar nu știu ce să zic, dar impresia pe care mi-o creează, că sunt oameni imprevizibili, veseli. Sunt în pas cu moda, sunt plini de idei, chiar și la vîrste înaintate vor căuta să fie originali și informați. Sunt individualiști, schimbători în relație cu oameni, dar cu cei apropiați își vor deschide sufletul.

Calități: originali, independenți, soaciabili, misterioși.

Defecte: imprevizibili, excentrici, dezechilibrați.

Deviza: Sunt în pas cu inovațiile.

 

Tu ce părere ai? M-am apropiat cît de cît de adevăr?

P.S. Acest articol nu e o critică la adresa cuiva, poate fi subiectiv, e inspirat strict din interacțiunile mele cu oamenii! Numai bine vă doresc!  Indiferent de ce e scris mai sus, TOȚI SUNTEM OAMENI.

 

sursa imagine: http://www.libertatea.ro/mistic/horoscop-articole/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: