Gînduri ca otrava

Cînd scrii așa titlu, hm, și ai vrea atîtea să zici…La acest capitol, spui ce vrei, scrii  ce crezi, revelație, temă liberă, definește-o cum vrei (așa, m-am gîndit eu), aici sunt gînduri de otravă. Continuă să mă citești, admit că te vei regăsi! Da, și ai tot dreptul să-ți expui gîndul, vreau să îți cunosc gîndul, oare îți cer prea mult? Prea mult cer, pentru că gîndul îți aparține doar ție și ai tot dreptul la intimitatea gîndului, la protecția lui sub anonimat!

 Avem prea multe gînduri, sunt multe, uneori fără sens, alteori sunt gînduri geniale, chiar dacă nu ești șef, în realitatea tuturor, aici în universul tău, ai tot dreptul, să decizi, ce gînd vei elibera din captivitate. Pînă la urmă, gîndul ca și omul, își merită locul lui sub soare.

Gîndurile, gîndurile ne aparțin în totalitate! Ador acest sentiment, faptul că doar noi, ne cunoaștem gîndurile, conferă un plus de siguranță. Nimeni, n-are cum să știe la ce te gîndești. Cred că e minunat, faptul că numai tu îți gestionezi gîndurile. Măcar ceva ne-a mai rămas al nostru, personal. Ești liber în a-ți scrie diferite scenarii. Să visezi deschis, să-ți imaginezi că ești într-un alt punct cardinal, decît ești la moment, orice. Oare nu este minunat?

Cînd mi-a venit inspirația de-a scrie acest subiect, m-am gîndit să vin cu gîndurile care îmi inundă sufletul ca otrava. Uneori, gînduri sunt prea multe, uneori fără sens. Uneori, gîndurile chiar ne pot otrăvi existența. Sunt gînduri care ne virusează existența, provocînd un rău (moral), un necaz, o supărare; amărăciune, răutate, venin. De multe ori, ele ne pot distruge din interior, ne pot îmbolnăvi. Alteori, gîndurile, ne pot schimba și aduce un plus vieții. Important e să alegem pe cele de care să ne lăsăm influențați. De unde vine creativitatea? Tot din gînduri, eu cred că nu există om lipsit de talent! Noi, oamenii prin definiție, suntem creativi! Nu doar oamenii de artă, sunt oameni creativi. Fiecare om care transmite o  emoție, este omul care dă viață gîndului. Și nu mă refer doar la actorii de teatru, oamenii care prin joaca sa, te trec prin toate emoțiile care colorează curcubeul vieții. Mă refer la acei oameni care te trezesc din întunericul tău, creat de tine artificial. Cum rămîine cu poeții, scriitori, aceștia sunt oameni cu curaj, pentru că îți aștern sufletul pe o coală de hîrtie. Experiența gîndurilor lor, ne-au adăugat cuvintele în limbajul nostru. Gîndul este mama cuvîntului, cît de bun gîndul, atît de bun cuvîntul. De fiecare ești responsabil, pentru că tu vei alege gîndul care să se materializeze în cuvînt sau în fapte.

Ușor, ne îndreptăm spre concluzia gîndurilor mele de otravă (eu otrava o admit ca și substanță pozitivă) fără gînd nici un cuvînt, fără cuvînt rostit, nici o limbă…Precum afirma Mark Amidon: “Limba este metoda de a extrage o idee din creier fără a apela la chirurgie.” Eu aș spune simplu, fără gînd nu extragi nici un cuvînt și invers! Acum, libertatea cuvîntului este binevenită. Bine că este așa, pentru că nu am avea oameni activi social, mă refer la acei cu intenții bune, care fac fapte bune, care prin cuvînt, faptă, ne motivează.

Generați gînduri, chiar dacă există opinia, cîți oameni, atîtea păreri, cîte vieți atîtea experiențe. Noi suntem în sine creatori, creatori de vieți, oameni, sentimente, amintiri. Generați gînduri cu bune intenții, pentru a vă motiva și nu a vă întuneca existența. Viața este acum și aici…Doar prin gînduri, decideți ce limite vă impuneți. Fiți fericiți, pozitivi, luminați lumea prin lumina sufletului, e atît de important, în aceste vremuri, mai puțin ușoare. Priviți în jur, fiți binevoitori, sunt oameni care au nevoie de ajutorul vostru.

2 thoughts on “Gînduri ca otrava

Add yours

  1. Toamna in suflet e otrava, putregai… dar e parte din metamorfoza. Noi alegem pana la urma prin ce stari trecem pentru a ne cizela. Fara drame nu ar exista intelegerea certa a ceea ce e frumos, al nostru, cu ce rezonam.

    Liked by 1 person

  2. Cel mai otravitor gand, dupa mine, este sa te crezi nedemn, incapabil, infrant… asta iti otraveste existenta, te imobilizeaza, devii umbra, imbratisezi apaticul…mori (te izolezi). Dar partea frumoasa e ca poti sa induci anumite ganduri care facand lant te scot din agonia asta. Sunt stari depresive…care nu sant evidente, ca si otrava care invizibil dar cert te distruge.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: