10 sfaturi pentru a fi un student de nota 10

Daca esti student sau de curind ai devenit student, atunci nu ai gresit adresa, welcome! De fiecare data, la inceputul anului de studii, imi este dor de anii de studentie.

Cu siguranta viata de student, este una din cele mai speciale perioade, timpul cind inveti ce inseamna sa fii independent si sa fii responsabil! De asemenea, e perioada cind trasezi obiective, te ambitionezi sa fii mai bun si sa obtii ce ti-ai dorit! Pentru ca de multe ori, intelegem mai tirziu cum trebuia sa procedam, iti prezint 10 sfaturi pentru a fi  student de nota 10:

  1. Organizarea, cind incepi studiile, managementul timpului e foarte important! De fiecare data vei avea termene limite, cu cit mai multe sarcini vei lasa pe mai pe urma, cu atit de stresat vei fi ulterior, straduite sa-ti face temele sistematic, rezervati timp pentru ce e mai greu de realizat (spre exemplu referatele).
  2. Cercetarea, daca ai primit la curs o lista de surse bibliografice, cauta în paralel si alte surse, de exemplu din mass media, pentru a cunoaste mai multe decit colegii, vei reusi sa iti formulezi raspunsurile cu argumente puternice.
  3. Fii curios ca un copil. Cind ceva nu iti este clar la prelegeri si dupa, nu ezita sa adresezi profesorului intrebari! E foarte important sa gasesti raspuns la toate subiectele neclare, nu-ti creea goluri, nu te arunca singur in capcana, pentru ca la examen s-ar putea sa ai ghiniounul de a primi testul cu subiectele pe care nu le-ai inteles la curs.
  4. Mai putine caiete. Alege sa scrii la ore in mai putine caiete, pentru ca nu vei utiliza toate paginile si vei cheltui prea multe surse financiare;) Studiaza-ti orarul, alege un caiet cu spira metalica simpla, pentru ca astfel, caietul va acoperi citeva obiecte din acea zi si nu vei duce prea multe in rucsac.
sursa foto: http://www.librarie.net/p/294659/caiet-lecolor-discovery-a4-175-file-125-matematica-50-dictando

 

5. Optimizeaza-ti cheltuielile. Mergi la biblioteca si nu face risipa de bani pe xerocopii, tot ce se intimpla, este acumulare de foi, de care nici nu vei avea nevoie in viitor. Daca vrei oricum sa investesti bani in materiale, cumpara carti, dar intr-adevar carti utile pentru domeniul pe care-l vei profesa sau in caz contrar, sa le poti vinde mai tirziu.

6. Banii de buzunar. Alege sa lucrezi macar citeva ore pe saptamina, pentru a dispune de bani, pentru propriile nevoi sau si mai usor invata intr-atit de bine, inctit sa dispui de bursa cu o suma bunicica la sfirsit de luna. E frustrant sa ceri bani de la parinti de fiecare data, oricum tot parintii iti vor asigura achitarea chiriei si a contractului pentru studii, ar fi bine sa-i ajuti si tu. 

7. Invata mult, implica-te. Incearca sa gasesti cluburi de interese specifice domeniului in care iti faci studiile, daca nu exista, creeaza unul, astfel vei implimenta in practica si vei intelege mai bine domeniul studiat.

8. Fii activ. Participa la proiecte nationale si internationale. Pentru studenti sunt atitea intershipuri, participa, orice experienta in CV va aduce un plus. Vei capata mai multe abilitati in special cele de comunicare. Tot aici te-as sfatui sa te inscrii la cursuri de limbi straine, in special engleza, pentru ca intr-adevar cunoasterea unei limbi straine deschide toate portile.

9. Distractia. Pe linga toate momentele organizatorice, trebuie sa te simti student in totalitate, asa ca distreaza-te. Acum este timpul distractiilor, acum este momentul, acum iti faci amintiri de viitor, dar fara exagerari!

10. Stilul. Creaza-ti propriul stil vestimentar, lucreaza asupra ta, invata sa te exprimi corect. Acum lucreazi pentru nume, mai tirziu numele va lucra pentru tine!

Iti doresc bafta si perseverenta in noul an de invatamint! Succes!

One thought on “10 sfaturi pentru a fi un student de nota 10

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: