Tot ce se face, se face spre bine

Dacă am putea ceva schimba în viața noastră, oare am schimba-o de la început? Oare dacă am ști  ce greutăți ne așteaptă, am porni pe aceeași cale? 

De ceva timp,  aceaste întrebări mă tot frămîntă. Pe parcursul anilor, chiar cu fiece clipă ne schimbăm la față, caracter…Învățăm din greșeli, în special din greșelile noastre, pentru că pe cei din jur nu ne place să-i ascultăm. Consider că uneori, e mai corect să înveți din propria experiență, fără să pleci urechea la sfaturile cuiva. Părinții și ceilalți crezînd că ne vor proteja de anumite greșeli, ne interzic anumite lucruri. Cînd devenim mai independenți, ne facem de cap, așa cum ne ,,tună” nouă și poate că așa e mai bine, astfel căpătăm experiență.

Cînd credem că lucrurile nu merg în direcția dorită, și visele nu se grăbesc să se realizeze, suntem dezamăgiți… Des ne apar în cale diverse piedici, ne lamentăm, suferim. Cred că anume în aceste momente, anume atunci, liniile trasate, ne vor duce spre ieșirea din labirint și visul se va împlini.

Da, nu-mi place curentul de Machiavelism, a lui  Niccolò Machiavelli, în cartea cu titlul Principele, mai ales faza precum că ,,scopul scuză mijloacele”. Nu cred că atingînd scopul prin fățărnicie, minciună, tradare, înșelăciune, vei fi fericit și împlinit.

Cînd pornești e un drum atît de lung, e greu de la început, dar anume atunci îți depășești limitele, atunci în aceste clipe, caracterul tău se evidențiază. Deci, nu renunța, luptă continuu. Lupta cu tine însuți e cea mai grea. Tot ce se face are un sens,  chiar dacă e  un sens giratoriu uneori, oricum te va duce spre direcția dorită. Toate începuturile sunt grele, de la început 🙂 Visează și încăpățînează-te să mergi mai departe, pentru că doar așa vei reuși.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: