Wuppertal

IMG_2560

en

Wuppertal is a city from Germany, in North Rhine-Westphalia.

This city you have to visit one time in your life, because is amazing! Then you discover this beautiful place, you will understand why this city it’s the most incredible. That it make the difference from other cites from Europe, is the public transport. You can get your own excursion around city for one ticket how cost 1.65 euro, from terminal of the trainstation.

If you don’t a rich tourist, I can’t say that you haven’t a good distraction here.

ro

Wupertal este un oraș din Germania, situat în Nord Rein-Westphalia. Este un oraș uimitor. Pe care ar trebui să-l vizitezi măcar odată în viața. Cînd vei veni aici, vei înțelege de ce!

Eu cred că în primul rînd, vei rămîine uimit de unul din mijloacele de transport public. Un motiv în plus, dacă ai un buget limitat pentru călătorie. Vrei să vezi de la înălțime toată frumuseștea acestui oraș? Urcă în ,,trenul-suspendat” sau trenul monoşină plutitor (Wuppertal Suspension Railway) – astfel am găsit denumirea lui în unele surse web. Începi călătoria,  exact cum te-ai duce la un parc de distracții :), cumperi un tiket care costă 1 euro 65 eurocenți de la terminal, care se regăsește la fiecare stație. Și te bucuri de o călătorie deasupra orașului, dar să nu pornești chiar de cu zori, pentru a nu fi aglomerat, dar nu e aceeași aglomerație ca în trolebuzul din Chișinău. Zic de ce nu, niște trenuri suspendate prin Chișinău:), ar ușura mult problema ambuteiajelor. Cum povesteam, din sursa de pe wikipedia, calea ferată ,,suspendată” se întinde pe o distanță de 13,3 kilometri, la o altitudine de aproximativ 12 metri deasupra rîului Wupper între Oberbarmenom și Zonnborner Strasse (10 kilometri) și aproximativ 8 metri (26 picioare) deasupra văii între Zonnborner Strasse și Vohvinkelem (3,3 km). Trenul-suspendat nu are o viteză mare, încît îți permite să admiri în totalitate orașul Wuppertal. Dacă alegi traseul dintr-un capăt în altul al orașului, ai de călătorit mult și la sigur te vei simți într-un film 3D, te sfătui să te așezi pe la capătul trenului, dacă vrei să te bucuri de priveliști impresionante. De sus te va încînta cu peisaje de o frumusește rară.

Însă, dacă ai o problemă cu înălțimea, oricum vei fi tentat să parcurgi kilometri pe jos pentru a-l admira pentru arhitectura în stil baroc, pînă la arhitectură modernă.

Historische Stadthalle Wuppertal m-a cucerit, te duce cu gîndul în vremurile din trecut, pe cînd domneau regii și reginile. Interiorul e fenomenal, păcat că n-am avut posibilitate să facem poze din interior, dar chiar merită vizitat.

Wuppertal – un oraș verde, frumos și misterios.

Imagini surpinse din ,,tren-suspendat” Wuppertal Suspension Railway

IMG_2492

IMG_2512

IMG_2691

IMG_2692

IMG_2666

IMG_2631

IMG_2516

IMG_2518.JPG

Historische Stadthalle Wuppertal 

IMG_2702

Vedere de lîngă Historische Stadthalle Wuppertal 

IMG_2777

Vedere de lîngă Historische Stadthalle Wuppertal 

IMG_2776

Nu știu ce va fi aici, dar cu sigurnață ceva inedit, vedere de lîngă

Historische Stadthalle Wuppertal 

IMG_2778

Comments are closed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: